LEER MUZIEK OPNEMEN
 WIL JIJ MUZIEK PRODUCEREN? MIXING TIPS? EN/OF DJ WORDEN?

Heb jij muzikale idee√ęn die je wilt opnemen? Wil jij DJ of producer worden?

Dan ben je bij leer-muziekopnemen op het juiste adres!


De DJ / producer lessen¬†Onze online lessen zijn een goed alternatief voor¬†een producer opleiding of voorbereiding hierop. In de lessen gaan we kijken naar wat je idee√ęn zijn en hoe we die het beste naar buiten kunnen brengen. Wat voor muziek wil je produceren? Wil je niet zelf muziek maken, maar muziek van anderen opnemen? Wil jij als toekomstig DJ een goede productie maken? Zelfs als je geen instrument speelt kun je deze lessen volgen.¬†

We passen de lessen aan, aan jouw niveau en vragen, maar alle lessen zullen een basis indeling/vorm hebben waarmee we jou willen uitdagen om je te ontwikkelen. We bieden de lessen aan in 2 verschillende niveau’s.  


Wat is een overeenkomst tussen alle muziek die je luistert? Alle muziek is ‚Äė‚Äôgeproduced‚ÄĚ. De music producer is verantwoordelijk is voor het proces vanaf het idee voor de muziek tot het op spotify/ youtube/ CD staat/ uitgebracht is.
De lesinhoud

Beginners 10-lessenkaart 

- Wat is een DAW? 
- Hoe wordt muziek opgenomen, hoe werkt opname software?
- Hoe werkt een microfoon?
- (Eenvoudige) gelaagdheid in de productie (verschillende instrumenten)  

- Verschillende instrumenten/ sounds die je uit je tools kunt krijgen
- Midi inspelen en editing
- Audio editing

- En veel meer


Advanced 10-lessenkaart

- Muziek techniek (microfoons, audiokaarten, fysieke effecten en synths)
- Workflow in je DAW (Presets, shortcuts, templates)
- Mixing (leveling, breedte, diepte, spacing)
- Plug-ins (Processing, effects, vocal tuning etc.)
- Midi advanced (Parameters en midi controllers)
- Hardware (wat heb je nodig en is te gebruiken)
- Audio recording (instrumenten opnemen, microfoon posities en keuze, stereo/mono opnames)
- Aandacht voor songwriting en muziekleer 

- En veel meer 


 Voor wie

Zowel beginners als gevorderde leerlingen zijn welkom. Uiteraard zijn deze lessen voor alle leeftijden. DJ of producer? Eenieder is welkom,  wel dien je interesse te hebben in het maken/ produceren van muziek. 


Beginners leskaart: je hebt weinig tot geen ervaring met opnemen. Speel je een instrument dan stellen we dit op prijs. Speel je geen instrument? Zelfs dan is opnemen mogelijk.


Advanced lessenkaart: We waarderen het indien je al een jaar (of langer) muziekles hebt gehad of op een andere manier ervaring hebt opgedaan in de muziek. 

Data: Je zult de 9 lessen inplannen met de docent, we proberen een vaste tijd en lesdag aan te houden. Wekelijks of om de week. De gezamenlijke lesdatum zal in overleg worden gepland.


Duur: Alle lessen duren 45 min. * De gezamenlijke les duurt 60 min.


Groepslessen Het is ook mogelijk om bij leer-muziekopnemen.nl groepslessen te volgen i.p.v. privè lessen. De inhoud is hetzelfde. Ook hierbij werken we met 10-lessenkaarten en zal n.a.v. de aanmeldingen een vaste lesdag/ tijd afgesproken worden.


Locatie: De gezamenlijke 1e les vind plaats in de Gigant Apeldoorn, daarna zullen de 9 privèlessen online worden gevolgd via een video verbinding met onze docent. Zo kunnen we de leerling het beste helpen vanuit zijn/ haar thuissituatie en maken we de lessen volgbaar in heel Nederland. We werken met gebruiksvriendelijke software, eenvoudig te downloaden op je tablet of laptop.Interesse in het volgen van lessen? Behoefte aan tips bij het produceren? Klik hier en meld je aan voor een GRATIS proefles !